Понеделник, 03 Яну 2022
    
Избори 2021 Общество

Кои са новите бургаски депутати с най-голям личен вот, двама изместват водачите

  12.07.2021 10:26  
Кои са  новите бургаски депутати с най-голям личен вот, двама изместват водачите

Силвия ШАТЪРОВА

Очаквано с най-голям личен вот са няколко от бъдещите  бургаските депутати, за които се  знаеше, че ще спечелят симпатиите на гласоподавателите. Те водиха силна преференциална кампания и се доказаха като личности сред избирателите. От ГЕРБ това са вторият в листата Жечо Станков, за който казват, че е господин Саниране, той е спечелил и на тези избори максимален силен вот, този път от 3656 гласа и измести водача Любен Дилов -син, като се бетонира в 46-то Народно събрание. Предният път 14 гласа не му достигнаха да пренареди листата. Другият с най-много гласове е областният лидер Димитър Бойчев, той има 2296 гласа, той обаче няма да пренареди листата, защото няма нужните 7 % от гласовете.

В БСП прогнозите се сбъднаха Тодор Байчев е с 1716 гласа, който измества втората Юлия Йоргова-Форд, следва другият силен играч Николай Тишев с 1250 гласа.

Димитър Найденов-вторият в листата на Демократична България е другият кандидат с най-силен личен вот 2510 гласа, които пренареди водача Ивайло Мирчев и доказа, че не е нужен спуснат от София водач на листа.

В има такъв народ няма кандидат с твърде изявен мажоритарен вот, там гласовете са между 400 и 600 гласа за даден кандидат.  За партията се е гласувало монолитно, но не  толкова префернциално.

В ИМВ Георги Манолов от Несебър е човекът, който е събрал 790 гласа. Засега обаче коалицията вкарва само един депутат -Живко Табаков и ще стиска палци схемата от предния вот да сработи за още един депутат от Бургас.

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини