Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Спорт

Джетове вдигат адреналина в Бургас

  02.07.2021 13:13  
Джетове вдигат адреналина в Бургас

След успешния старт на джет шампионата във Варна, Бургас е домакин на втория кръг от Националния Шампионат  този уикенд от 2 до 4 юли.

Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и  Община Бургас.  В двата дни ще се видят атракции с джетове, Флай борд, джет сърф и Free Style изпълнения.

Интересна е разработката за контрол и следене на джетове, която ще се демонстрира на живо по време на състезанието и е съвместна разработка на ИА Морска Администрация и българската фирма Easytracking от Варна.

На северния плаж  Saxa Beach сили ще премерят над 30 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории.  Директор на състезанието е най-успешния български състезател Кристиян Киров – многократен национален и балкански шампион и 4 в света.

Интересна е битката при децата, където отново ще ни радва 13 годишната Мари Петрова и двукратния републикански шампион Антон Горещилов. Те ще мерят сили с  няколко румънски състезатели.  При дамите също ще бъде интересно, като за момента има шест атрактивни и красиви състезателки с мощни машини. В класа на серийните машини силна заявка има от участниците от клуб „Морска звезда Бургас“ Мартин Димов –баща и Мартин Димов-син. При най-мощните джетове над 500 к.с. ще стартира Европейския вицешампион от Гърция Никос Флорос в люта битка с нашите състезатели Щерю Арабаджийски  и Марио Михалев - многократен джет ски шампион.

За гости и участници ще има представяне на плажа на нови модели автомобили 4х4 и плажно парти вечерта.  Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя от 10 часа. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria.   


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ