Неделя, 26 Дек 2021
    
Общество

Топ 10 на училищата в бургаско според НВО след седми клас

  29.06.2021 16:24  
Топ 10 на училищата в бургаско според НВО след седми клас

Дона МИТЕВА

Както стана ясно вече бургаската математическа гимназия е първа по успеха в града и трета по български език и литература в страната. Тя е и на пето място по математика отново в страната. След нея се нарежда ОУ „Антон Страшимиров“ с най-много ученици, които са събрали от 90 до 100 точки на външното оценяване. На трето място е ОУ „Братя Миладинови“. Четвърти по успеваемост са учениците от „А. Георгиев – Коджакафалията“.

Петото място е за ОУ “Васил Априлов“, шестото е за „П.Р. Славейков“. На седмо място се нарежда ОУ „Елин Пелин“, а осмото място е за частното основно училище. Девети са СУ “Любен Каравелов“, десети „Св. княз Борис I“.

Както има училища в бургаско, които се хвалят с постигнатите резултати от НВО след седми клас, така има и такива, които са на дъното на класацията. СУ „Васил Левски“ в Малко Търново няма ученици, които да са изкарали 90 или 100 точки, които се равняват на отлична оценка по български и имат само едно дете, което има над 90 точки по математика. В айтоското „Никола Й. Вапцаров“ има по един ученик, който е с над 90 точки по български. Същото е положението и в созополското СУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Любопитна статистика има и по отношение на събраните точки - 6 ученици  са с 0 точки по БЕЛ и 12 с толкова по математика. Четири от тях затвърждават нулите си и по двата предмета. От тези четирима – момчетата са три.

С по една точка са четирима по български и един по математика.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п