Вторник, 03 Авг 2021
    
Крими

Туристи в Сарафово осъмват с нарязани гуми

  23.06.2021 18:21  
Туристи в Сарафово осъмват с нарязани гуми

Георги РУСИНОВ

 

Режат гуми на автомобили в Сарафово. Цел на атаките са предимно коли с небургаски регистрационни номера. За част от неприятните преживявания на гости на града алармираха потребители във Фейсбук групата „Шофьори Бургас“.

„Заповядайте в Сарафово! Само носете си поне още 4 гуми, за резерва. На няколко софийски и пловдивски коли снощи са им били нарязани гумите. Хубавата почивка е гарантирана. Решение на проблема все още няма, виновни няма. Спокойни бъдете!“, пише Станислав Тенев, администратор в групата.

Случаите са преди повече от седмица, но все още няма разкрит извършител, обясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас за „Черноморски фар“.

„Три са автомобилите с нарязани гуми. И трите не са с бургаски регистрации. Извършителят или извършителите се издирват“, уточниха от полицията.

Нови случаи засега няма, а бургазлии се чудят докога ще продължават подобни изпълнения в курортите. Друг потребител дава за пример други курортни градчета, където се прилага тактиката за запазване на паркоместа с туби вода.

„Затова предпочитам курортите, където слагат шишета да пречат на паркиралите. Местиш шишето и чакаш да излезе чичкото или леличката, които са ги сложили, да вдигат патардия, снимаш ги докато го правят и след това им обясняваш, че ако стане нещо с колата, ще се използва видео материалът в съда. Така хем имаш запазено място за паркиране, хем безплатна охрана“, пише той.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“