Събота, 25 Дек 2021
    
Крими

Туристи в Сарафово осъмват с нарязани гуми

  23.06.2021 18:21  
Туристи в Сарафово осъмват с нарязани гуми

Георги РУСИНОВ

 

Режат гуми на автомобили в Сарафово. Цел на атаките са предимно коли с небургаски регистрационни номера. За част от неприятните преживявания на гости на града алармираха потребители във Фейсбук групата „Шофьори Бургас“.

„Заповядайте в Сарафово! Само носете си поне още 4 гуми, за резерва. На няколко софийски и пловдивски коли снощи са им били нарязани гумите. Хубавата почивка е гарантирана. Решение на проблема все още няма, виновни няма. Спокойни бъдете!“, пише Станислав Тенев, администратор в групата.

Случаите са преди повече от седмица, но все още няма разкрит извършител, обясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас за „Черноморски фар“.

„Три са автомобилите с нарязани гуми. И трите не са с бургаски регистрации. Извършителят или извършителите се издирват“, уточниха от полицията.

Нови случаи засега няма, а бургазлии се чудят докога ще продължават подобни изпълнения в курортите. Друг потребител дава за пример други курортни градчета, където се прилага тактиката за запазване на паркоместа с туби вода.

„Затова предпочитам курортите, където слагат шишета да пречат на паркиралите. Местиш шишето и чакаш да излезе чичкото или леличката, които са ги сложили, да вдигат патардия, снимаш ги докато го правят и след това им обясняваш, че ако стане нещо с колата, ще се използва видео материалът в съда. Така хем имаш запазено място за паркиране, хем безплатна охрана“, пише той.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може