Неделя, 26 Дек 2021
    
Общество

Вижте кой оглави екоинспекцията на Бургас!

  23.06.2021 16:17  
Вижте кой оглави екоинспекцията на Бургас!

Министърът на околната среда и водите Асен Личев упълномощи днес Зинка Кирилова Стойкова да изпълнява правомощията на директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас.

Г-жа Стойкова е била до този момент началник на отдел „Атмосферен въздух, вредни физични фактори, води, опасни химични вещества и КПКЗ“ в дирекция „Контролна и превантивна дейност“ в РИОСВ – Бургас, се казва в съобщение на МОСВ. Вчера Детелина Иванова бе освободена от поста с мотива, че не е назначена с конкурс и н заради строежи по плажовете. Като проблем министър Личев посочи и така наречените „бетонни пети”, които бяха заровени в пясъка на къмпинг „Смокиня”. Предстои да бъдат обособени и нови защитени територии по Черноморието.

На 9 април, в края на мандата си, министър Димитров подписва заповед, с която отменя императивната забрана за строителство на къмпингите "Веселие" и "Смокиня". На практика въвежда изключения. Днес отмених заповедта като нищожна и уволних лицето Детелина Иванова като негодно. Тя е отменила забраната за всякакво строителство на защитените дюни в местността "Каваците", допълни той.

Днес Детелина Иванова заяви пред медии, че министърът е бил подведен.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може