Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Култура

„Йохан Щраус гала“ представя бургаската опера

  14.06.2021 14:45  
„Йохан Щраус гала“ представя бургаската опера

След атрактивното откриване на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2021, осъществявани от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, с концертния спектакъл „Оскарите в музиката“ и „Пинокио“ за най-малките зрители следва нова наслада за любителите на оперното изкуство.

На 15-и юни от 20.30 часа в Летния театър  Бургаската опера е подготвила  „Йохан Щраус гала“. Блестящият набор от арии, дуети, ансамбли и хорове из оперетните шедьоври на Йохан Щраус ще бъде под съпровода на оркестъра на Държавна опера  – Бургас. Цанислав Петков застава зад диригентския пулт.

На откритата сцена в оперетната гала богатството на своите тембри и емоционално сценично присъствие ще представят: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова и Шмилена Султанова, тенорът Яни Николов, баритонът Йордан Христозов и Диман Панчев, бас.

За цялостната визия на музикалния проект способства и участието на хоровия и балетния състави на Бургаската опера.

Концертмайстор на оркестъра на Държавна опера – Бургас ще бъде Ваня Златева, диригент на хора – Невена Михайлова, танците са дело на Галина Калчева.

В програмата ще бъдат представени: увертюра, хор, арии, дуети и ансамбли от оперетата „Цигански барон“ , арии, хор и балет от „Виенска кръв“, увертюра, арии, хор, балет – полка „Гръм и мълния“ от „Прилепът“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ