Понеделник, 27 Дек 2021
    
Избори 2021

ДПС откриха кампанията с ясна цел – три мандата от Бургас

  13.06.2021 21:37  
ДПС откриха кампанията с ясна цел – три мандата от Бургас

Георги РУСИНОВ

 

ДПС откри кампанията си за Бургаска област с ясна цел – три мандата от Бургас. 200 души от актива на Движението в областта се събраха за началото на кампанията в Айтос. За събитието дойоха всички председатели на структури, кметове, общински съветници, бивши депутати.

Кметът на Община Руен, която е бастиона на ДПС в областта пожела успех на кандидат-депутатите.

„Нашата партия е единствената партия, която се доверява на младите хора. Аз съм живият пример за това. Само на 29 години станах кмет за пръв път. Сега съм на 41. Господин Доган ми повери една немалка община в страната. В този ред на мисли много важно е да вкараме трети човек от областта в парламента в лицето на Фатме Рамадан. Само едни 2 хиляди и няколко гласа не ни достигнаха за третия мандат, но вярвам че този път ще успеем. Това ще стане като вдигнем резултатите във всички общини“, заяви Осман и добави, че този вот е един вид поправителен изпит за партията.

Водачът в листата Севим Али се обърна към присъстващите с емоционална реч.

„Точно преди 3 месеца застанахме заедно пред вас и казахме, че тръгваме силни и обединени за победата. Сега какво казваме? Че тръгваме още по-силни и още по-обединени. Към пътя на обединението, диалога. Това липсва в момента в България. В рамките на 3 месеца провеждаме за втори път парламентарни избори. На 4 април постигнахме добър резултат. Сега съм сигурен, че ще го надградим“, заяви той и добави, че вярва във всеки един от листата като експертиза и знания.

Ешереф Ешереф бе вторият депутат, който Движението вкара в Народното събрание от Бургас.

„Преди два месеца пак бяхме тука. На 11 юли ни предстои да повторим и надградим резултата си. Това е необходимо, за да излезем от поредната криза. Финансовата и здравната си ги имаме, сега имаме и политическа. Макар и за краткото време в парламента видях, че групата ни се ползва с уважение. За да се върне нормалността в нашата страна, парламентарната ни група трябва да е много по-голяма и по-силна. Разчитаме на вас“, каза той пред актива.

Надеждата за трети мандат в областта Фатме Рамадан благодари за подкрепата към нея.

„Поставихме доста добър резултат в област Бургас, но нас са ни необходими още гласове, не само за да пратим трети човек в парламента, а защото ДПС в момента има повече нужда от подкрепа, откогато и да е през тези 30 години. Направили сме анализи и ще се поправим. Лечението е диалога. Всеки един от нас трябва да загърби Аз-а и да работи за каузата ДПС“, каза тя.

Подкрепа за кампанията кандидат-депутатите получиха и от бившите народни представители Дурхан Мустафа и Несрин Узун. Те изразиха увереност, че ако работят заедно ще постигнат добър резултат.

Активът на ДПС бе поздравен с две песни от кандидат-депутата от Бургас Гюлсюм Али.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл