Неделя, 12 Сеп 2021
    
Избори 2021

„Изправи се! Мутри вън!“: Най-важното започна в 45-то НС, сега ще го довършим

  13.06.2021 13:30  
„Изправи се! Мутри вън!“: Най-важното започна в 45-то НС, сега ще го довършим

Георги РУСИНОВ

 

„Изправи се! Мутри вън!“ стартира кампанията си в Бургас. Част от кандидат-депутатите, сред които и двамата народни представители в 45-то НС Живко Табаков и Драгомир Ошавков откриха предизборната шатра, разположена на улица „Богориди“.

„Започваме уверено, защото съвсем скоро беше краят на предните избори и осъзнаваме, че колегите, които бяхме в Народното събрание ангажиментите, които поехме, голяма част от тях изпълнихме. Най-важно беше създаването на комисията по ревизия, позната още като комисията на Мая Манолова. Внесохме 31 законодателни инициативи“, заяви водачът на листата Табаков.

Той е уверен, че коалицията влиза в кампанията с възможността да вземе повече гласове от предходния вот.

„Лято е. В Бургас сме и улиците са пълни с хора. Ще представим програмата си от 620 мерки. Едни от най-важните ни акценти са повишаване на доходите, подобряване на здравеопазването, преизчисляване на пенсиите, съдебна реформа“, уточни той.

Табаков определи листата като експертна и съставена изцяло с хора от областта. Всички общини имат свои представители в нея и затова той е категоричен, че работата ще продължи и на местния вот през 2023-а.

Представителят на „Движение 21“ в коалицията – адвокат Драгомир Ошавков заяви, че моделът ГЕРБ все още не е разграден. Вторият в листата поясни, че са направени само най-важните първи стъпки.

„Виждате и че сегашното служебно правителство се сблъсква с проблеми на всяка крачка. Това означава, че цялата система в България е проникната от корупция и ще е трудно нейното разграждане. Имаме важни задачи и аз вярвам, че в нашата листа имаме експерти, които могат да са в полза на този процес. Надявам се в следващия парламент да успеем да съставим правителство на партиите на промяната. Това е единственият път да се върнем към нормалност и където държавната администрация работи не в своя полза, а за общото благо“, добави още той.

Адвокатът е уверен, че съдебната реформа е едно от най-важните неща, с които следващото правителство да се захване.

„Въпреки всички знаци, които бяха дадени от Европейската комисия и от Американския държавен департамент, все още няма търсене на наказателна отговорност на част от хората, които са виновни за сегашното положение. С тази съдебна система и с този главен прокурор, такава реформа не може да се случи. Затова трябва да бъде избран нов, който ням да е зависим от политически и икономически интереси“, заяви Ошавков.

Трети в листата е карнобатлията Николай Стоилов. На свой ред той заяви, че за този вот ще се разчита на всички граждани, които искат да се разчупи корупционния модел.

„Това което започна на предните избори е само намек от това, което трябва да стане. Надяваме се всички да можем да го постигнем. Ние като формация ще наблегнем на икономическото развитие“, посочи Стоилов.

Милка Бодурова и Кремена Петрова са две от новите лица в листата. Те също са категорични, че борбата с корупцията трябва да продължи и че в тяхната формация има достатъчно компетентни за това хора.

Габриела Гоцкова отговори на въпрос каква кампания ще водят от ИСМВ за вота на 11 юли.

„Този път няма да ни се налага да искаме доверието на гражданите, защото мисля, че го оправдахме в 45-то НС с работата, която показахме“, кратко и ясно завърши тя.


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Проф. Радостин Долчинков, ПП МИР-Бургас: Промяната трябва да стане
  14.06.2021 12:14      

Интервю на Георги РУСИНОВ   – Проф. Долчинков, с каква нагласа