Вторник, 14 Сеп 2021
    
Бургас Избори 2021

БСП стартира кампанията си, гони три мандата

  13.06.2021 13:11  
БСП стартира кампанията си, гони три мандата

Петър Кънев с прогноза:  През юли или август ще имаме правителство

 

Силвия Шатърова

 

Старт на предизборната кампания даде днес  БСП-Бургас на Охлюва. Пред членове и симпатизанти бяха представени кандидатите за народни представители на изборите на 11 юли.
Водачът на листата Петър Кънев заяви, че партията тръгва към предсрочния вот  със самочувствие, но с малка умора. „Само преди два месеца тук закрихме кампанията си, така обаче е решил суверенът, отново да се явим на избори“, заяви Петър Кънев. Според него летният сезон не е най-подходящото време за провеждане на избори,  но ще се борят за победа.

От левицата ще разчитат на три мандата от Бургас. На предишния вот реалните гласове на левицата бяха точно за трима депутати, но при преразпределението единият мандат отиде в „Изправи се! Мутри вън!“.

Петър Кънев апелира  хората да излязат да гласуват,  а към останалите политически сили се обърна с думите: „Разберете с агресия и деструктивност и окаляна кампания никой не е победил, омръзнахме на хората с агресията, която излъчват партиите, затова молбата ми е повече толератност, уважение, идеи и визия за бъдещето“, каза той, като прогнозира, че през юли и август ще има правителство, защото българската икономика и народ трудно ще издържат без да  се състави дълго време правителство.

"Рушат се базови цености, върху които се изгражда държавността. Повече от 30 години съм преподавател и година след година  ерозират грамотност, духовност.

Реалността е тази, която ме мотивира да се изправя пред това предизвикателство. Считам, че БСП за България е силната и способна коалиция с можещи и знаещи хора, която ще доведе до успех битката, която започна на последните избори. Нека изберем за младитге хора пътя на знанието, на духовността, на благоденствието“, заяви втората в листата проф. Юлия Йоргова-Форд.

Според  третия в листата Тодор Байчев на този вот се очаква да се увеличи процентът на гласували и то точно за БСП. Единственият начин да променят живота си хората е да излязат и да гласуват.

Да подкрепи дъщеря си Андреана Премянова-Янкова днес в Бургас пристигна и лидерът на Тракийците в България- Красимир Премянов. Той обаче се появи само на шатрата до Часовника.

На Охлюва сред множеството бе забелязан и кметът на Созопол Тихомир Янакиев. Петият в листата е Йордан Петков от морската община.

Началото на кампанията бе закрито с изпълнение на Вокален ансамбъл "Фортисимо".


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Проф. Радостин Долчинков, ПП МИР-Бургас: Промяната трябва да стане
  14.06.2021 12:14      

Интервю на Георги РУСИНОВ   – Проф. Долчинков, с каква нагласа