Неделя, 01 Авг 2021
    
Бургас Поморие

Областният управител се срещна с местната власт в Поморие

  12.06.2021 10:36  
Областният управител се срещна с местната власт в Поморие

При засилен интерес премина поредният изнесен приемен ден на областния управител проф. Мария Нейкова. Тази седмица проблемите си пред областния управител споделиха жители на Поморие. Обсъжданите теми засягаха теми от личен и обществен характер. Проф. Нейкова увери гражданите, че ще съдейства за решаването на проблемите в рамките на правомощията й като областен управител и увери, че няма да толерира незаконосъобразнини действия.

Посещението в морския град беше съчетано и с работна среща с кмета на Община Поморие Иван Алексиев и председателя на Общинския съвет – Поморие Адам Адамов. Г-н Алексиев заяви, че кметовете от област Бургас са за пример в страната за оказване на взаимопомощ, без оглед на политически пристрастия, и винаги са срещали подкрепа от областния управител. „За мен е важно държавната и местната власт да продължават да работят в добро взаимодействие в интерес на гражданите“ – каза от своя страна проф. Нейкова.

Кметът на Поморие поиска съдействие относно проблемните казуси, свързани с реализирането на общински проекти за Тракийската куполна гробница и промяната на статута на бившата Каменна кариера в с. Каменар, където Общината иска да изгради рекреацинен парк за поморийци и гостите на общината.

Друга коментирана тема беше свързана с бивши имоти на Министерството на отбраната, които са с отпаднала необходимост, находящи се на територията на гр. Поморие, които Общината иска да управлява с цел реализация на проекти в полза на обществеността.

По покана на кмета на г-н Алексиев областният управител присъства на откриването на XVII Международен фестивал на православната музика „Света Богородица- Достойно естъ“. Събитието откри Старозагорският митрополит Киприан в присъствието на църковни представители както от България, така и от Украйна.

„Събитието е специално, защото то събира хора от различни страни, обединени от най-важното - вярата, изкуството, приятелството. Човек е съвкупност от емоции, радва се, тъжи и в тъгата си има нужда от упование. А упованието най-често и най-естествено намираме във вярата и в музиката. Убедена съм, че изявите ви ще бъдат повод много хора да поспрат в натоварения ден, ще послушат, ще премислят, ще си отделят време за важните неща, за ценностите залегнали във вярата ни.“ – с тези думи областният управител проф. Нейкова приветства участниците от различни градове от България и Украйна.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“