Сряда, 08 Сеп 2021
    
Избори 2021

Манев: Бачийски има задача първо да стане кмет на Бургас

  08.06.2021 16:32  
Манев: Бачийски има задача първо да стане кмет на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Константин Бачийски имал по-важна задача от участие в парламентарните избори и тя е първо да стане кмет на Бургас. Бомбата хвърли в типично свой стил съпартиецът му и лидер в СЕК Георги Манев при регистрацията на нова коалиция за изборите. Запитан дали Бачийски намира място в листата Манев отговори:

„Г-н Бачийски го пазим за един по-сериозен проект. Предния път казах, че е много малък, имах предвид, че трябва да мине през кметското място на Бургас първо. По принцип аз съм нестандартен политик и шеговито подхвърлям някои неща, които после се оказват истина. Както и съпругата ми казва – имам силно развито шесто чувство. Наблюдавам достатъчно добре нещата. Щом съм успял да задържа СЕК като трета политическа сила в Бургас, значи правилно преценявам политическата обстановка“.

Днес СЕК се регистрира за участие в изборите в нова дясна коалиция. В нея участие взимат още БЗНС, КОД и Български Демократичен форум. Георги Манев е водач в Бургас, следва го адвокат Момчил Момчилов - БЗНС. Трета е Елена Атанасова, която е представител на КОД.

„13 души сме в листата. Ще проведем една нормална кампания. Онази, която беше преди 2 месеца трудно може да се определи като такава. Обедини ни желанието да поставим основите на едно силно дясно обединение. Смятам, че в дясно няма такова в момента. Не само от силна левица, България има нужда и от силна десница“, заяви Момчилов преди регистрацията.

Според Георги Манев НФСБ и ВМРО са допуснали грешка, коалирайки се с ВОЛЯ и това е била причина да не намерят място в патриотично обединение.

„Как ме виждате мен или Коцето Бачийски до Марешки? Смятам, че това е грешка на бившите ни колеги, но те си знаят. Ние се намираме на своето място и искаме да покажем, че тази коалиция ще остане за по-дълго. В момента ДБ играе като лява партия. Партиите от протеста се показаха като неполитически отговорни. Ние ще покажем на хората, че може да ни се има доверие“, заяви още той и добави, че с Петър Москов – лидерът на КОД се познават отдавна и имат много сходни черти.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат