Неделя, 05 Сеп 2021
    
Избори 2021

„Изправи се! Мутри вън!“ ще търси още по-висок резултат в Бургас

  07.06.2021 17:04  
„Изправи се! Мутри вън!“ ще търси още по-висок резултат в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ си постави още по-високи цели за предстоящия вот през юли. Днес те регистрираха листата с кандидат-депутатите от Бургас. В челните места има една промяна. Брадърът Здравко Василев не е в нея и е заменен от карнобатския юрист Николай Стоилов. Водачът на ИСМВ в Бургас Живко Табаков обясни, че Василев остава част от движението и ще се подготвя за местните избори през 2023-а. Второто място заема отново силния човек на Татяна Дончева и нейното „Движение 21“ в Бургас – адвокат Драгомир Ошавков. Той бе депутат в 45-то НС заедно с Живко Табаков.

Правят впечатление промените в листата. Този път е заложено на повече експерти за сметка на гражданското присъствие – финансисти, юристи, икономисти и други.

„Въпреки, че смятаме, че все още промените в България не са направени, то краят на ерата Борисов е започнал. Наясно сме, че в НС е необходимо да има повече експерти от „Изправи се! Мутри вън!“. В тази листа има 40% промяна на лицата, с 11 нови сме. Хората, които са в нашата листа, но няма да намерят място в НС, са хората, които ще работят по райони. Те трябва да направят така, че Бургаска област да се развива“, обясни Табаков.

Целите пред ИСМВ са не само да задържат същия резултат, но и да надградят постигнатото.

„Абсолютно естествено е да получим висока подкрепа заради добрата ни работа и комисията на г-жа Манолова. Смятам, че на 11 юли ще сме много по-силно представени, както на национално, така и на Бургаско ниво. Предното ни мото беше „промяна“, сегашното трябва да е „промяна към по-добро“, каза още водачът на листата.

Сред важните акценти остават преизчислението на пенсиите, което влезе в зала като предложение, но нямаше време да бъде гласувано, развитието на туризма, преразглеждане на закона за колекторските фирми и частния фалит, съдебната реформа.

Адвокат Ошавков обърна внимание на три важни факта.

„Ние бяхме най-малката парламентарна група, а внесохме най-много законопроекти – над 30 в рамките на 3 седмици. Вторият интересен факт е, че едно от най-важните неща беше комисията по ревизия, която беше наречена „комисията Мая Манолова“. Нейната важност тепърва ще бъде разбирана. Смятам, че последните действия от страна на американските власти по някакъв начин са свързани с разкритията, които направи тази комисия. По-голямата част от подслушваните политиците пък бяха от нашата коалиция, което говори, че ни приемат като враг. Надявам се, че ще продължим да сме толкова продуктивни. Радвам се, че съм бил част от предишното НС. Смятам, че лично аз свърших добра работа и в комисията на която бях член – единственият от Бургас“, каза на свой ред той.

Ошавков си пожела в следващия парламент ИСМВ да изпрати трима депутати от Бургас.

Габриела Гоцкова, която е пета в листата заяви, че най-важното в следващия паралмент ще е партиите на протеста да сформират правителство.

 

Ето я и цялата листа на ИСМВ в Бургас:

Живко Табаков – eксперт в туризма
Драгомир Ошавков - адвокат
Николай Стоилов - юрист
Цветелин Георгиев – частен бизнес
Габриела Гоцкова - филолог
Николай Тодоров – финансов мениджър
Красимир Петров - търговец
Юлияна Мръчкова – икономист, инженер-биотехнолог
Теодор Шейков - адвокат
Милка Бодурова - икономист
Николай Гроздев - финансист
Георги Янчев - бизнесмен
Костадин Андонов - търговец
Яна Николова - търговец
Кремена Петрова - икономист
Даниел Иванов - икономист
Боряна Тодорова - хотелиер
Людмил Илиев – ветеринарен лекар
Гергана Георгиева - счетоводител
Николай Стоянов - предприемач
Ярослав Коюмджиев - журналист
Пламен Делев – инженер-лесовъд
Станимир Христов - търговец
Даниела Стоянова – доктор по икономика
Златина Христова - педагог
Кирил Василев - нотариус
Павел Джованов - художник
Георги Манолов - икономист


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат