Неделя, 05 Сеп 2021
    
Избори 2021

БСП регистрира листата си, искат 4-ма депутати в Бургас

  06.06.2021 11:32  
БСП регистрира листата си, искат 4-ма депутати в Бургас

Силвия ШАТЪРОВА

 

БСП днес регистрира листата си в Бургас за предстоящия вот. Промени в първата четворка при социалистите няма. Водач е Петър Кънев, втора е проф. Юлия Йоргова, трети Тодор Байчев и четвърто място е за Андреяна Премянова.

„Дай Боже, тази година да не се събираме пак след три месеца и изборите да са успешни със съставяне на правителство. Листата ни има много малко корекции. В първата четворка няма промени. Петото място се промени. Много напорист млад наш колега – Йордан Петков от Созопол го заема. Добре дошъл можем да кажем и на нашите партньори в лицето на АБВ – Антон Коджабашев, който заема 8-то място“, каза пред медии Петър Кънев.

Деветото място е за екс-депутата Николай Тишев.

„Ще се борим за първо място. Очакваме да си възстановим бройката депутати от 44-ия парламент, когато бяхме четири човека. На миналите избори буквално за няколко стотин гласа ни се прехвърли едната бройка в Пловдив. Пожелавам на всички ни здраве и успех. Разчитам на една колегиална кампания. Очакваме дори и да повишим резултата си, защото по наша преценка няколко хиляди от нашите симпатизанти не са гласували предния път заради пандемичната обстановка“, посочи още водачът в Бургас и добави, че се надява избирателите да не се окажат апатични на предстоящия вот, тъй като е през лятото.

Кънев коментира и машинния вот и дали електоратът на БСП ще има проблем при гласуването.

„Той е нещо ново и не касае само нашия електорат, а абсолютно всички. Нашият електорат от една страна е свикнал да си получава пенсиите през банкомат. Като цяло обаче това ще е един експеримент, който ще бъде интересен“, заяви той.

Не бе подмината и темата с преференциалния вот. Именно заради висок резултат Йордан Петков получава петото място. На предния вот пък карнобатлията Тодор Байчев изпревари втората в листата – проф. Йоргова. Кънев потвърди, че те двамата плюс Николай Тишев ще се борят за преференции, но добави, че има и други силни в листата.

„Играта ще е много интересна. Желая успех на всички“, каза още той.

Осми в листата е представителят на АБВ Антон Коджабашев, с които БСП са коалиционни партньори за изборите през юли. Коджабашев намекна, че и той ще се бори за преференции и призова симпатизантите на АБВ да гласуват преференциално. Същият апел той отправи и към останалата част от гласуващите.

„Преференциите не са най-важното нещо. Целта в кампанията винаги е била победа на БСП в изборите“, каза на свой ред събралият 1904 преференции на предишния вот Тодор Байчев.

 

Ето я и цялата листа:

1.Петър Георгиев Кънев

2.Юлия Трифонов Йоргова-Форд

3.Тодор Байчев Байчев

4.Андрeана Красимирова Премянова- Янкова

5.Йордан Георгиев Петков

6.Валентин Янчев Славов

7.Виолета Желязкова Желева

8.Антон Боянов Коджабашев

9.Николай Асенов Тишев

10.Станимир Байчев Байчев

11.Атанас Маринов Маринов

12.Аспарух Данчев Иванов

13.Таня Вълчева Иванова

14.Ибрахим Шукри Мустафа

15.Станислав Киров Едрев

16.Милена Георгиева Костадинова

17.Петя Тотева Илиева

18.Паруш Желев Парушев

19.Димитър Георгиев Гочев

20.Стоян Георгиев Стоянов

21.Кирил Ивов Узунов

22.Пенка Стоянова Кидерова

23.Румен Христов Николов

24.Динко Проданов Караиванов

25.Димитър Янков Овчаров

26.Павел Златков Стоянов

27.Анелия Георгиева Вичева

28.Йордан Георгиев Георгиев


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат