Вторник, 04 Яну 2022
    
Бургас

В супер празник за малки и големи се превърна „Изгрев парк фест” /СНИМКИ/

  01.06.2021 20:48  
В супер празник  за малки и големи се превърна „Изгрев парк фест”  /СНИМКИ/

Дона МИТЕВА

Празникът на децата творци, организиран от  НЧ „Изгрев -1909“, събра за четвърти път  жители и гости на бургаския квартал. Всички, които обичат смеха, приключенията и творчеството  се превърнаха в  част от „Изгрев парк фест - 101 слънца”, който  продължи близо два часа.

Акцентът в това издание бе върху децата творци от детските градини и училищата, които се намират в близост до парка. В рамките на това издание бе връчена и специалната награда от конкурса „Моята мечатана история с…” , а книгата „Формула за щастие”, включваща 10-те творби, наградени в него бяха разположени на плакати, така че всеки любопитен можеше да ги прочете.

Александър Димитров, ученик от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията” за работата му „Малкият принц и аз” получи специалната награда. Това бе нарочен плакет и като истински творец ученикът благодари на своята учителка по литература.

Христо Струменлиев от „Ателие за самоделия” получи специална грамота от кмета Димитър Николов.

Празникът бе открит от зам.кмета Диана Саватева и от общинския съветник Веселин Пренеров.

„Първи юни е празник на всички нас, защото всички сме били деца и колкото да порастваме в нашите сърца винаги остава едно местенце в което детството е живо до последен дъх”, каза Саватева и предаде поздравите на кмета Димитър Николов към организатори и присъстващи. Пожела здраве и слънчеви дин. Тя подчерта, че „Изгрев” има своя истински фестивал, акцентирайки, че читалището в квартала е едно от най-активните.

Веселин Пренеров, бе категоричен: „Изключително съм радостен за четвърта поредна година да  бъдем заедно. Лека полека се връщаме към нашия прекрасен нормален живот, защото виждаме силата на детските усмивки. А те дори успяха да прогонят  дъжда, който рискуваше да провали празника”.

Песента „Моят град” по текст и музика на маестро Стефан Диомов сложи началото на детските изпълнения.

Специално внимание бе отделено на майсторските класове по творческо писане и по рисуване. А участниците в творческото писане получиха идеи и от зам-кмета Диана Саватева, която изкусно провокира у тях фантазията.

Много смях, балони, танци са само част от визитната картичка и запазена марка на изгревският парк фест, който ще се коментира и помни дълго от малки и големи.

За първи път на фестивалната сцена  се изявиха представителни състави от СУ „Д. Чинтулов”, ОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Г. Бенковски”, а в изложбата на открито  се включиха  ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица–Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ „Изгрев”, ДГ „Ран Босилек” и ЧОУ „Д-р М. Монтесори”.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини