Петък, 03 Сеп 2021
    
Избори 2021 Мнения

Живко Табаков, ИСМВ: За 9 дни внесохме 31 законодателни инициативи

  01.06.2021 19:50  
Живко Табаков, ИСМВ: За 9 дни внесохме 31 законодателни инициативи

Интервю на Георги РУСИНОВ

 

- Г-н Табаков, какво успя да свърши 45-ото НС?

- В рамките на 9 парламентарни дни успяхме да внесем 31 законодателни инициативи, като едни от най-значимите от тях бяха преизчисляването на пенсиите, подпомагане на малкия и средния бизнес, както и хората в неравностойно положение. За жалост нито една от законодателните инициативи не влезе в пленарна зала поради краткия живот на самото Народно събрание (б.а. НС). Ако трябва да посоча две от най-значимите промени, които се случиха все пак, това са промяната в Изборния кодекс и Парламентарната комисия по ревизията на предишните власти, която бе оглавена от Мая Манолова. Тази комисия даде началото на края на „ерата Борисов“.

- А какво не успя?

- 45-ото НС не успя да свърши това, което пряко засяга нашите сънародници. Конюнктурата беше такава. Важното в случая е, че „Изправи се! Мутри вън!“ успя да покаже, че НС може да бъде отворено за народа, както и да се върне част от парламентаризма в България.

- Чувствате ли се депутат за един месец?

- Всички колеги в рамките на 45-ото НС бяха депутати за един месец. Това, което ме кара да се чувствам уверен е, че сега протестните партии ще получат по-голяма подкрепа и само по себе си ще имаме солидна почва за създаването на така необходимото правителство на Република България.

-Какво очаквате от 46-ото НС?

- На практика не се реши нито един от проблемите на обществото. Желанията на хората, които бяха на площадите, не бяха изпълнени – за по-добри доходи, за съдебна реформа, за прозрачност в управлението и слагане на края на корупционния модел.

- Очакванията Ви за предстоящите избори и как си представяте парламентарния живот от тук нататък?

- Важното в случая е да се каже, че коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ бе една от първите, които се регистрирахме за предстоящите избори през юли, което само по себе си показва активността ни, а това следователно ще доведе и до по-голяма подкрепа за нас. Очакванията ми са нашето представителство да бъде по-сериозно и с по-голяма подкрепа от обществото. Това ще ни даде увереност в следващото, 46 НС, да изпълним целите, които сме си поставили.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Максим Генчев, режисьор на новата лента за Ботев: Това е филм от народа за народа
  02.06.2021 17:54      

Интервю на Георги РУСИНОВ   - Г-н Генчев, заснехте филм за Васил Лев