Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас Избори 2021

Местните гербери редят днес листата си за вота през юли /Ще има ли размествания в първата петица?/

  01.06.2021 12:42  
Местните гербери редят днес листата си за вота през юли /Ще има ли размествания в първата петица?/

Активът на ГЕРБ-Бургас днес ще реди листата си за предстоящите парламентарни избори, научи „Черноморски фар“. В местната структура са почти сигурни, че Любен Дилов – син отново ще е водач. От лидера на партията Бойко Борисов ще зависи дали той ще е единственият спуснат в бургаската листа. На предните избори третото място бе за Деница Николова.

На този вот заслужена втора позиция най-вероятно ще заеме Жечо Станков, който на предните избори се отчете със силен преференциален вот.

Усилено се говори и за участието на вече бившия областен управител Вълчо Чолаков в изборите през юли. За вота на 4 април на него му е било отредено неатрактивно място и затова в листата от 28 души нямаше нито един представител на СДС, с които ГЕРБ са в национална коалиция. Сега обаче на Чолаков по всяка вероятност ще бъде предложено четвъртото място. В 45-то НС коалицията вкара четирима депутати от Бургас.

Така най-спорното сред избираемите места е третото, за което в битка ще влязат ключови фигури на ГЕРБ-Бургас - Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Галя Желязкова.  

Размествания със сигурност ще има и след петата позиция. По устав на партията след като местния актив предложи имената, следва одобрението от Изпълнителната комисия.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п