Събота, 01 Яну 2022
    
Бургас

Форум на иновативните училища ще се проведе в Бургас

  26.05.2021 11:48  
Форум на иновативните училища ще се проведе в Бургас

Форум на иновативните училища в Бургас ще се проведе на 28 и 29 май в Експозиционен център „Флора“.

Презентации ще имат Търговската гимназия, ОУ "Христо Ботев", СУ "Йордан Йовков", СУ "Константин Петканов", ОУ "Петко Р. Славейков", ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията", Немска езикова гимназия "Гьоте", СУ "Епископ Константин Преславски", ЧОУ "Д-р Мария Монтесори".

Целта на иновативните училища е въвеждането на иновативни практики, с които се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес, а амбицията е Бургас да се превърне в център на иновативно образование.

На форума ИТ гимназията ще представи и най-актуална специалност, която ще стартира от септември - „Програмиране на изкуствен интелект“.

Част от презентацията ще бъде гласовият асистент Alexa, който е пример за това къде и как може да бъде приложен и накъде да се развива изкуственият интелект /AI/.

Форумът на иновативните училища в Бургас е събитие, което ще събере и представи най-добрите идеи за бъдещето на образователната система. Това е мястото, където ще бъдат представени най-добрите практики постигнати през последните две-три години и успехите в тази насока.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Стефан Янев: Внасяме плана за възстановяване в ЕК до 15 октомври
  02.10.2021 12:50      

Планът за възстановяване ще бъде внесен в ЕК до 15 октомври. Това стана ясно от думите на премиер