Сряда, 12 Яну 2022
    
Бургас

В навечерието на 24-и май: В БСУ се дипломираха около 400 студенти (ГАЛЕРИЯ)

  23.05.2021 11:06  
В навечерието на 24-и май: В БСУ се дипломираха около 400 студенти (ГАЛЕРИЯ)

Силвия ШАТЪРОВА

 

В навечерието на 24-и май, в Бургаския свободен университет (БСУ) се проведе церемония по дипломиране на студенти. Ректорът на университета проф. Галя Христозова обясни пред медии, че две церемонии са били пропуснати заради пандемичната обстановка.

„Тази година решихме, че на всяка цена ще я проведем, разбира се при спазване на мерките за сигурност. Дипломират се някъде около 400 студенти, но не всички ще бъдат на церемонията. Удовлетворени сме от това, че нашите бакалври и магистри, които ще получат дипломи, в рамките на своето обучение научиха много неща. Знаят какво им предстои и са наясно, че ученето продължава цял живот. Ние поставихме основите на образованието им“, заяви тя.

Проф. Христозова добави, че в университета са удовлетворени от бързата реализация на завършващите.

„Статистиката показва, че няколко месеца след това 80% работят по специалността. До 3-4 години някои от тях вече заемат и управленски позиции“, уточни ректорът.

Обичайно заради пандемичната обстановка годината е била трудна, тъй като след октомври обучението бе изцяло онлайн.

„Ние обаче имаме опит в това от 2007-а, когато въведохме формата МУДЪЛ. Новото, което направихме е да работим с Тиймс. Преподаването беше така както е в залите – часовете по 45 минути. Разбира се на нас ни се иска да виждаме очите на нашите студенти, да ни питат въпроси и затова очакваме с нетърпение септември, за да се завърнат в университета. За миналата година имаме с 200 студенти повече записали се. Една от причините е, че сме се адаптирали към този начин на обучение – всички материали на преподавателите са в МУДЪЛ“, поясни проф. Христозова.

Преди 24 май тя обясни, че се вълнува много и е благодарна на студентите избрали да учат в БСУ.

„Пожелавам им на добър час и ги уверявам, че вратите ни са винаги отворени. Имаме привлекателни магистърски и докторски програми“, каза ректорът.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав