Четвъртък, 19 Авг 2021
    
Бургас

Джогинг със събиране на отпадъци и куп спортни събития подготвя бургаски клуб

  21.05.2021 13:23  
Джогинг със събиране на отпадъци и куп спортни събития подготвя бургаски клуб

Георги РУСИНОВ

 

Спортен клуб „Фар“ подготвя куп интересни инициативи. На откриваща пресконференция те представиха какво са реализирали през миналата година и какво предстои през 2021-ва. Клубът е спечелил финансиране за проект „Здравословен и социален спорт“ от Министерство на младежта и спорта.

Председателят на СК „Фар“ и ръководител на проекта Димо Бенев обясни пред репортер на изданието ни, че за разлика от миналия проект, който са реализирали и е бил насочен към масовия спорт, тазгодишният е с по-социален характер.

„Всички събития, които правим, са безплатни и са достъпни за абсолютно всеки, като младежите са приоритет, тъй като програмата е такава. Ще имаме безплатни фестивали за спорт на 23 и 29 май. На 30 май ще има плажно бягане. На 10 и 12 юни ще се проведат обучения на младежи в Бургас и София. Имаме и пет екологични кампании за плогинг. Това е джогинг със събиране на отпадъци. Миналата година реализирахме първото такова по Черноморието на плажа във Варвара. Тази година водим разговори с няколко общини“, обясни той.

И тази година клубът ще заснеме обучителни клипове, които са насочени към хора, които нямат опит, за да могат да си структурират тренировките. Ще бъдат заснети и два късометражни филми с хора, които имат връзка със здравето, спорта и природата. В голяма част от събитията ще бъдат включени и младежи в неравностойно положение. На 19 юни СК „Фар“ ще е и гост партньор на стрийтбол фестивал в Бургас, в който участие ще вземе и баскетболният клуб на хора с увреждания.

„Миналата година реализирахме социална кампания за Хриси Начева, която беше пострадала при катастрофа. Подпомогнахме набирането на средства и тя успя да започне лечение в Сърбия. Тя ще е централен образ в нашите кампании и през тази година“, добави още Бенев.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Проф. Братой Копринаров, Колеж по туризъм: Последните десетилетия преобразиха туристическата дейност
  17.05.2021 14:42      

Интервю на Дона МИТЕВА – Управленският екип в Професионално направление &bd