Сряда, 18 Авг 2021
    
Бургас Общество

Строителната гимназия грабна първото място на състезанието по озеленяване и цветарство

  20.05.2021 09:50  
Строителната гимназия грабна първото място на състезанието по озеленяване и цветарство

Отборът на ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас участва в Националното състезание „ Озеленяване и цветарство“, проведено под егидата на Министерството на образованието и науката. То се проведе в Земеделска професионална гимназия „ Климент Тимирязев“ гр.Сандански в периода 14 – 16.05.2021 г. В надпреварата се включиха 11 училищни отбора от всички краища на България - Сандански, София, Пловдив, Бургас, Варна, Силистра, Кнежа и др. Те се състезаваха в 4 категории- "Бутиков букет", "Аранжиране на кошница", "Букет микс" и "Бижу от цветя".

В състезанието взеха участие и 3 отбора, съставени от ученици със специални образователни потребности.

Нашият отбор в състав Гергана Карабинова, Стоян Стоянов и Нелина Димитрова от XI E клас завоюва първо място в категорията „Бижу от цветя“.  Ръководител на отбора е л.арх. Евелина Пилукова.

За поредна година учениците в специалност „Парково строителство и озеленяване“ под ръководството на своя преподавател л.арх. Томас Ахчиян,  доказаха придобитите  знания и умения по избраната от тях професия през петгодишния курс на обучение в гимназията.

Тази година екипът ученици от специалност „Парково строителство и озеленяване“, който е съставен от ученици от 12е клас,  е удостоен с най-голямата награда, която се връчва на изложението "Флора Бургас". Наградата е учредена по предложение на бургазлията Димитър Димов, тя носи името на арх. Георги Духтев, очертал първоначалните граници и алеи на нашия Приморски парк.

Тази година ПГСАГ „Кольо Фичето“ получава специалната награда - за принос и добро партньорство  по осъществяване на Националната изложба на цветя „Флора Бургас“.   Нашите възпитаници, освен цветна инсталация и участие в подготовката на  изложението, бяха активни и като организатори на специални събития - "Цветя на колела" и на други инициативи. По този начин надградиха участието си и отново допринесоха за традиционно граденото партньорство на гимназията с Община Бургас. Наградата бе връчена на директора на гимназията инж. Даниела Симеонова от г-жа Мирослава Аргирова - директор на Експо център "Флора".


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Проф. Братой Копринаров, Колеж по туризъм: Последните десетилетия преобразиха туристическата дейност
  17.05.2021 14:42      

Интервю на Дона МИТЕВА – Управленският екип в Професионално направление &bd