Петък, 21 Яну 2022
    
Бургас

Ученици в услуга на спа комплексите

  14.05.2021 15:03  
Ученици  в услуга на спа комплексите

Дона МИТЕВА

Със свой щанд тази година в туристическото изложение „Вашата ваканция“ участва СУ „Иван Вазов”.От три години единствено в това бургаско училище е създадена паралелка „Изпълнители на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове”. За пълноценната и успешна реализация на учениците като специалисти в областта на медицинската рехабилитация и в много и разнообразни направления в училището бе създаден специален кабинет с помощта на работодатели. Има подписани споразумения с четирима хотелиери, където на учениците се осигуряват стажантски места.

Установени са контакти с две подобни училища в Словакия и едно в Естония, където имат същата специалност за размяна на практиканти.

„В тази специалност нашите ученици се обучават от преподаватели от университет „Проф. Асен Златаров“. Модерната и съвременна стратегия на обучение, която прилагаме, разкрива възможности за успешна реализация, повишаване на образованието в медицински ВУЗ, задълбочаване на комуникативните възможности, повишена отговорност и рефлексия по отношение на специфичните проблеми на днешното здравеопазване“, подчерта зам.-директорката Станка Узова.

Самите ученици, участници в изложението споделиха, че са много мотивирани и са доволни от избора, който са направили. С нетърпение очакват практиката, за да покажат какво са научили.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Ресторантьори видяха двоен аршин със „зелените сертификати“
  22.10.2021 17:00      

Бармани и сервитьори без ваксина не могат да работят, а чиновниците – да