Петък, 31 Дек 2021
    
Общество

Гърция отвори врати за туристи

  14.05.2021 10:05  
Гърция отвори врати за туристи

Властите в Гърция обявиха отварянето на страната за туристи от днес, както и облекчаване на вътрешните ограничителни мерки срещу коронавируса, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Атина от днес вечерният час в Гърция се намалява, като той ще започва в 00:30 ч., вместо в 23:00 ч. Системата с есемеси за напускане на дома се премахва, разрешава се отново движението от област в област.

Също така системата за пазаруване с "кликни и вземи" и "кликни и пазарувай" се отменя. Tърговията се връща към нормален режим на работа с един купувач на 25 квадратни метра.

Тези, които искат да пътуват от и до островите (с изключение на островите Лефкада, Саламина и Евия) по море или по въздух, е необходимо при резервиране на билета си да притежават сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването или негативен резултат от бърз тест, извършен до 24 часа преди пътуването. Контролът ще се извършва от авиокомпаниите и компаниите за фериботни билети.  Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе