Вторник, 10 Авг 2021
    
Култура

Обявяват призьорите в Национален литературен конкурс „Петя Дубарова 2021“/Вижте кога/

  11.05.2021 10:39  
Обявяват призьорите в Национален литературен конкурс „Петя Дубарова 2021“/Вижте кога/

На 14 май, петък, приключва последният етап от Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“, в който на тържествена церемония в зала „Петя Дубарова“ на КЦ „Морско казино“, с начало в 18.00 часа, ще бъдат обявени победителите.

От цялата страна пристигнаха творбите на 169 участници в разделите поезия и проза. Жури с председател писателката Кристин Димитрова и членове - проф. Амелия Личева, Петър Чухов, Иван Сухиванов и Янчо Чолаков, излъчи фаворитите за 2021 година.

По традиция наградените творби ще бъдат публикувани в сборника „Петя - пристан зелен“, който се  предоставя в електронен и хартиен вариант. Наградите по статут са първо, второ и трето място за поезия и проза, както и по пет поощрения във всеки от разделите. Голямата награда – пластиката „Полет“  – по традиция се връчва на едно от двете първи места.

Специални награди на различни културни и образователни институции – РУО-Бургас, сп. „Море“, Регионална библиотека „Пейо Яворов“, в. „24 часа“ – отново ще има за най-добре представилите се бургаски деца.

Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищна дейност към МОН и е обезпечен със стипендии по Наредбата за закрила на деца с изявени дарби – ученици от 14 до 18 години.

Нека заедно в реална среда да подкрепим младите творци на България!

 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Любен Дилов за 45-тото НС: Не мислех, че е възможно да има по-голям резил от националния по футбол
  09.05.2021 16:22      

“Всяко едно изказване от политическите противници налива сила на ГЕРБ, това сме го виждали