Неделя, 26 Дек 2021
    
Избори 2021 Общество

Радев: Очакванията към служебния кабинет са огромни

  09.05.2021 11:04  
Радев: Очакванията към служебния кабинет са огромни

 

Президентът с коментар за политическата обстановка

 

Президентът Румен Радев посочи днес, че очакванията към служебния кабинет са огромни. Държавният глава не пожела да назове конкретни имена на човека, който ще оглави назначеното от него правителство, но отново уточни, че това ще е мъж.

„Въпрос на баланс е да се намери най-добрият екип. Служебният премиер ще е българин, мъж”, заяви Радев при поднасяне на венци пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Държавният глава обясни, че за да има избори на 11-и юли трябва да се изчака до 11-и май за издаване на указ за назначаването на служебно правителство.

„Ще направя всичко възможно, по най-бързия начин да имаме служебно правителство в сроковете според Конституцията”, добави той.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че 45-ия парламент струва милиони, Радев отговори: „Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание. Тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим”, уточни президентът.

Източник: Нова ТВ


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п