Четвъртък, 05 Авг 2021
    
Бургас Култура

Вижте рисунките от конкурса „Земята, пчелите и хората”

  07.05.2021 14:12  
Вижте рисунките от конкурса „Земята, пчелите и хората”

Дона МИТЕВА

 Конкурсът „Земята, пчелите и хората” за деца и ученици, който е съвместна инициатива  на  ОД “Земеделие“ Бургас и пчеларите от нашата област, се проведе за пети път.   Конкурсът се осъществява се със съдействието  Община Бургас и бе посветен на Деня на Земята. Мотото  на петият, пореден Конкурс бе: „Къде летя, какво видя пчелата?”

Как пчелите виждат Земята през очите на децата, може да се види в отличените рисунки, изложени в Експозиционен център „Флора – Бургас”, в „Кръглата зала”, в периода от 29 април до 16 май. Компетентното жури  в състав : Доц. Димо Колибаров – директор на филиал Бургас на НХГ; Добрин Вътев - председател на Дружеството на бургаските художници, Атанас Стоянов – скулптур и художник, бе изключително затруднено, предвид прекрасните многобройни творби - повече от 1400 произведения, които взеха участие в конкурса, не само от региона, не само от цялата страна, а и от нашите сънародници от чужбина.

Участниците показаха познание на различни техники, а старанието вложено в творбите им отрази и тяхното вътрешно отношение към пчелите и Земята.      Журито определи  и класира на 1, 2 и 3 – то място най – добрите рисунки от IV – те възрастови групи.

Сертификати и медали ще получат всички отличени участници.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св