Понеделник, 09 Авг 2021
    
Общество

600 пациенти преминаха през УМБАЛ Бургас през почивните дни

  05.05.2021 12:26  
600 пациенти преминаха през УМБАЛ Бургас през почивните дни

602-ма пациенти преминаха през Спешно отделение за петте почивни дни от 30 април. Най-много от тях са били с кардиологични и неврологични проблеми. С повишено натоварване са работили ортопедичният и педиатричният кабинет. За щастие, не е имало сериозно пострадали при катастрофи.
Намаляват и КОВИД-пациентите, които постъпват през триажния център на УМБАЛ Бургас. За петте дни са потърсили помощ 94 души, като половината са хоспитализирани. 
В УМБАЛ Бургас има много свободни легла за пациенти с КОВИД, затова ръководството на болницата взе решение поетапно да възстанови работата на отделенията, превърнати в КОВИД. Те работеха и досега, но при намален капацитет и смесени с други звена на болницата. Постепенно на старите си места ще се върнат отделенията по нефрология и ревматология. Кожно отделение, което поемаше общоинфекциозните случаи, също ще възстанови работа. Връщането ще започне още в края на тази седмица.
В "зеления коридор" на МЦ "Св. Николай Чудотворец" през почивните дни са ваксинирани 700 души. Ваксинациите ще продължат до 9 май, налични са и трите ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "Астра Зенека".     
 


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Любен Дилов за 45-тото НС: Не мислех, че е възможно да има по-голям резил от националния по футбол
  09.05.2021 16:22      

“Всяко едно изказване от политическите противници налива сила на ГЕРБ, това сме го виждали