Неделя, 25 Юли 2021
    
Крими

Инспектор от ИАРА се размина с условна присъда

  26.04.2021 15:49  
Инспектор от ИАРА се размина с условна присъда

Инспекторът от ИАРА Янчо Г. получи условна присъда за подкуп. Окръжен съд – Бургас му наложи наказание от три години „лишаване от свобода“, отложено за изпитателен срок от пет години. Като длъжностно лице – специалист по „Рибарство и контрол“ в периода от 2 юли 2019-а до 25 септември 2019-а в Бургас той е приел суми в общ размер от 850 лева от две лица.

Съдът наложи и наказание Глоба на подсъдимия в размер на 4000 лв., както и лиши Янчо Г. от правото да заема държавна и обществена длъжност в областта на рибарството и аквакултурите и да упражнява професия или дейност в областта на рибарството и аквакултурите за срок от 4 години.

Държавното обвинение пледира Янчо Г. да бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение – продължавано престъпление. Прокурорът поиска наказание от 4 години „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим и подсъдимият да бъде лишен от правото да заема длъжност в публичната администрация, свързана със стопанисването, опазването и контрола в сферата на рибарството за срок от 5 години. Защитниците заявиха пред съда, че подсъдимият следва да бъде оправдан по повдигнатите му три криминални деяния и че не се доказва неговото авторство и вина.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак