Вторник, 27 Юли 2021
    
Бургас Общество

Личните лекари в областта са заредени с ваксини

  25.04.2021 11:04  
Личните лекари в областта са заредени с ваксини

Георги РУСИНОВ

 

Всички общопрактикуващи лекари на територията на област Бургас разполагат с ваксините на „Астра Зенека“ и иРНК ваксини за записаните пациенти от тяхната пациентска листа - лица над 65 години с хронични заболявания. Това информират от РЗИ-Бургас.

Освен при личните лекари от Здравната инспекция съобщават, че за всички желаещи над 65-годишна възраст с хронични заболявания, онкоболни, трансплантирани, пациент на хемодиализа и пациенти с автоимунни заболявания са осигурени коридори за ваксиниране с „Астра Зенека“ и иРНК ваксина в следните лечебни заведения в областта: КОЦ-Бургас, МБАЛ Карнобат, ДКЦ 1, ДКЦ 2, МДЦ „Вива“, МЦ „Св. Николай Чудотворец“, МЦ 2, МЦ „Бургасмед“, МЦ-ОМЦ Царево, МЦ Поморие, МЦ Айтос и МЦ Руен в работното време на съответното лечебно заведение.

Продължава да функционира „зелен коридор“ за желаещите да се имунизират с AstraZeneca. Имунизации ще се извършват в следните кабинети: МЦ „Св. Николай Чудотворец“ на територията на УМБАЛ-Бургас – денонощно; РЗИ-Бургас – от понеделник до петък 09:00-16:00; КОЦ-Бургас – събота и неделя от 09:00 до 16:00.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак