Понеделник, 26 Юли 2021
    
Бургас

Ученици от бургаско училище „осиновиха“ част от парк

  23.04.2021 12:32  
Ученици от бургаско училище „осиновиха“ част от парк

Учениците от Средно иновативно училище „Константин Петканов“  официално поеха ангажимент да се грижат за облагородяването на част от парка в Бургаските минерални бани.

В Международния ден на Земята децата поставиха начало на своята благородна мисия като засадиха две черни борчета в терена, който символично „осиновяват“.

Амбицията на учениците, родителите и ръководството на училището е постепенно заедно да превърнат своята част от парка в красива градина с много цветя, дървета и паркова мебел, където посетителите с удоволствие да отдъхват.

В градината на училището децата поставиха  по дърветата и и къщички за птици, за да осигурят закрила и удобства  за представителите на птичето царство, които гнездят в района.

Самата зона беше обозначена с табела, от която става ясно, че учениците от СУ „Константин Петканов“ са поели отговорност за опазването на тази частица от българската природа.

В дните и годините напред малките еколози от различните класове на учебното заведение ще облагородяват постоянно своята част от парка.

За да гарантират, че този ангажимент е дългосрочен, от ръководството на училището получиха сертификат, чрез който децата се задължават да почистват редовно своето място, да полагат грижи за растителността, да монтират различни елементи от паркова мебел и да не пречат на останалите посетители в парка. Документът със знаковия номер 1 беше връчен от зам. кмета по екологията в Община Бургас г-жа Весна Балтина.

Идеята на това партньорство е да дадем възможност на нашите ученици да бъдат колкото може по-често в реална среда, сред природата, за да се научат да се грижат за нея и да я съхраняват. Най-важното е нашите деца да осъзнаят, че трябва да създадат нещо смислено и да го оставят в дар за другите хора – сподели Даринка Иванова, директорът на Средно иновативно училище „Константин Петканов“  .


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Невена Басарова-Дичева, Първа Детска академия за добри обноски: Не бива да забравяме, че животът не е само виртуален, но реален
  24.04.2021 15:18      

Дона МИТЕВА Невена Басарова-Дичева е основател и управител на Първа Детска ак