Вторник, 28 Дек 2021
    
Бургас

Жителите на Горно Езерово чистиха брега на езеро „Вая“

  18.04.2021 18:52  
Жителите на Горно Езерово чистиха брега на езеро „Вая“

Инициативата е на Академия за бойни изкуства „Хикари“ и Сдружение на риболовците „Бургаски езера“, а резултатът е по-чист бряг и заредени с ентусиазъм за нови постижения участници.

След първото почистване – на еко зоните от западната страна на Бургаско езеро на 10 февруари тази година, сега организаторите се насочиха  към брега на езерото и от страната на кв. Горно Езерово.

Жителите на кв. Горно Езерово откликнаха на поканата и се включиха масово в мероприятието. „По време на много почиствания случайни минувачи и жители са ни наблюдавали без да се включат, но днес местните чистиха наравно с нас и то с голямо желание“, каза Рафи Янчев, председател на Сдружението на риболовците „Бургаски езера“.

Събитие показа, че ентусиазът може да промени нагласите и да изненада скептиците. След няколко часа усилена работа, участниците  събраха над 300-те чувала с отпадъци на едно място, откъдето в понеделник Община Бургас ще ги транспортира до депото за отпадъци.

Освен пряката полза от почистването, събитието беше важно и заради силния възпитателен елемент, тъй като в него участваха множество деца, подчертават организаторите.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов