Неделя, 18 Юли 2021
    
Бургас Любопитно

Военни са първите организирани гости на остров Света Анастасия

  18.04.2021 15:12  
Военни са първите организирани гости на остров Света Анастасия

Дона МИТЕВА

Военни от Атия и техни гости са първите организирани посетители на остров Света Анастасия за този сезон. Това съобщи управителят на атракцията Павлин Димитров.

Въпреки че още текат ремонтите, морските  акостираха на острова и разгледаха музейната сбирка.

„С морските от Атия имаме изградени отлични контакти и сме си винаги взаимно полезни. Затова не се притесняваме да ги приемем и преди официално да сме завършили подготвителните ремонти преди да тръгне интензивното посещение на Света Анастасия“, коментира Димитров.

Ако времето позволи, първите организирани групи на острова ще бъдат приети по Великденските празници. По същото време ще бъдат реализирани и първите нощувки там. „Заявката за нощуване на острова е от пловдивска група“, разкри губернаторът на острова. А запитвания за посещения има както от Бургас и региона, така и от вътрешността на страната.

„За Великден не предвиждаме някаква специална програма. Просто отец Петър ще отслужи водосвет“, обясни управителят за предстоящите планове. Иначе за летния сезон са планирани множество прояви, така че да бъда спазена традицията Света Анастасия да се превърне в културно средище и атракция, прочула се не само в страната, но и в чужбина.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: Президентът тласка събитията към избори 2 в 1
  18.04.2021 13:12      

Депутатите от ГЕРБ: Притеснително е, че новият парламент има нагон да се превръща в конве