Петък, 23 Юли 2021
    
Общество

Ива Митева от „Има такъв народ“ е новият председател на Народното събрание

  15.04.2021 12:44  
 Ива Митева от „Има такъв народ“ е новият председател на Народното събрание

Новите депутати, избрани на 4 април, които положиха клетва днес в парламента, избраха и нов председател на Народното събрание. Това е Ива Митева от партията „Има такъв народ”.

Партия ГЕРБ предложи досегашния председател на НС Цвета Караянчева отново да заеме поста. Предложението направи Десислава Атанасова, чиито думи обаче бяха посрещнати с освирквания.

След това Тошко Йораданов от „Има такъв народ” предложи Ива Митева и преди да изчете биографията ѝ призова депутатите да направят разликата с „прекрасната кърджалийска представителка”.

Още преди съобщаването на имената от ГЕРБ предложиха поименно гласуване със ставане от място, но това беше отхвърлено от всички останали парламентарни групи в залата.

По-рано пък Десислава Атанасова каза, че ГЕРБ ще се въздържи при гласуването на кандидатурите на другите политически сили за председател на парламента.

В крайна сметка се стигна до гласуването, което се проведе по азбучен ред. Първо депутатите гласуваха за Ива Митева: "за" - 160 в залата и 3 от онлайн платформата, "против"- 0, "въздържали се" - 74 в залата и 1 от онлайн платформата.

След това депутатите гласуваха и за Цвета Караянчева, като нейните резултати са: "за" - 74 в залата и 1 от платформата, "против" - 160 в залата и 2 от онлайн платформата "въздържали се" - 0.

Ива Митева е член на екипа на ПП „Има такъв народ“ и стана депутат от 23 МИР София, където беше втора след проф. Андрей Чорбанов. Тя е юрист, била е директор на Дирекцията по правни въпроси в стария парламент. Познава в детайли работата на парламента, тъй като работи отдавна в администрацията му.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
 Жаклин Нейчева, директор на АЕГ „Гео Милев“: Посрещаме юбилея си с химн и филм
  23.04.2021 15:27      

Въвеждаме нова СТЕМ паралелка с профил „Природни науки“ и паралелка с професи