Понеделник, 03 Яну 2022
    
Крими

Дилър на кока се споразумя с Прокуратурата, ще лежи 2 години и 10 месеца

  13.04.2021 11:34  
Дилър на кока се споразумя с Прокуратурата, ще лежи 2 години и 10 месеца

Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимият Ахмед А. и неговия защитник, по дело с предмет – държане на наркотични вещества с цел разпространение. По искане на страните съдът разгледа делото по реда на диференцираната процедура на Гл. 29 от НПК, със сключване на споразумение. Съдът наложи на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 10 месеца и „Глоба“ в размер на 10 хил. лв.

Съгласно одобреното споразумение, подсъдимият Ахмед А. се призна за виновен в това, че на 17.02.2020 г., в гр. Бургас, в жилище в кв. Победа, в чанта, прибрана под леглото в спалнята, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества  - кокаин с общо нето тегло 2007,980 /две хиляди и седем грама и деветстотин и осемдесет милиграма/ гр., опаковано в два пакета,  на обща стойност 381 537,20 лв. /триста осемдесет и една хиляди петстотин тридесет и седем лв. и 20 ст./ по цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, като държаното високорисково наркотично вещество е в особено големи размери.

Деянието е извършено от подсъдимия виновно, при форма на вината „пряк“ умисъл. Бургаският окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената мярка за неотклонение „Гаранция“ спрямо Ахмед А. и забраната да напуска пределите на Република България.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване или протестиране и действа като влязла в сила присъда.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини