Вторник, 13 Юли 2021
    
Созопол

Багери на плаж „Смокиня“, РИОСВ-Бургас започва проверка

  12.04.2021 11:03  
Багери на плаж „Смокиня“, РИОСВ-Бургас започва проверка

Георги РУСИНОВ

 

Регионалната екоинспекция започва проверка на плаж „Смокиня“. Поводът е появилите се в социалните мрежи и медиите снимки и видеа на тежки машини на ивицата. От РИОСВ-Бургас заявиха пред репортер на „Черноморски фар“, че още днес казусът ще бъде проверен.

„Няма сведения за разрушени дюни. Това са сезонни дейности на концесионерите. През пролетта и есента правят диги, за да предпазят ивицата от разрушенията на морето. Категорично обаче колегите ще проверят има ли навлизане в дюните. Концесионерите ни уведомяват винаги, когато правят диги. В случая също е така. Освен нас се уведомява и Басейнова дирекция, Министерството на туризма и общината. Тези дейности от страна на концесионера са подготовка за летния сезон“, обясниха от екоинспекцията в Бургас.

Потърсихме и Окръжна прокуратура – Бургас за това дали по случая има заведено досъдебно производство. От там ни отговориха, че се изчаква проверката на РИОСВ-Бургас и към този момент такова няма.

Припомняме, че недалеч от „Смокиня“ бе другият такъв сигнал за разрушени дюни в началото на 2019-а. Стигна се и до съд, но делото беше прекратено, защото дюната се оказа, че не е разрушена, а само повредена.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов:Благодаря на всички, които гласуваха за нас
  10.04.2021 12:06      

Искам да избегна всички клишета и затова ще бъда напълно откровен. От името на моите колеги и от