Вторник, 28 Дек 2021
    
Бургас Избори 2021

„Изправи се! Мутри вън!“ успя да вземе втори мандат в Бургас, БСП с един по-малко

  09.04.2021 07:54  
„Изправи се! Мутри вън!“ успя да вземе втори мандат в Бургас, БСП с един по-малко

Георги РУСИНОВ

 

Официално вече се потвърди новината, която „Черноморски фар“ пръв съобщи – „Изправи се! Мутри вън!“ взимат втори мандат от Бургас. Така и вторият в листата – адвокат Драгомир Ошавков отива в Народното събрание заедно с водача Живко Табаков. Двамата бяха и хората с най-висок преференциален вот сред кандидатите на коалицията.

„Благодаря на всички гласували, възлагате ми огромна отговорност, мога само да се надявам да оправдая вашето доверие! Искам да благодаря на ръководството на ПП "Движение 21" и по-специално на Данаил Георгиев и Татяна Дончева, че застанаха зад моята кандидатура. Благодаря на Живко Табаков и Габриела Гоцкова за такта и професионализма, с които успешно проведоха тази предизборна кампания, както и на всички кандидати от Бургаската листа, които дадоха своя принос за успеха. Специални блгодарности на Юлияна Мръчкова, Гергана Георгиева, Димка Иванова, Кристина Стамова, които се раздаваха повече от мен по време на кампанията! Благодаря и на моите приятели и съмишленици от Несебър, Св. Влас, Поморие, Каблешково, Айтос, Черноморие, Атия и Бургас. Тук няма да изреждам имената ви, но знайте, че няма да забравя помощта ви“, написа благодарен Ошавков във Фейсбук.

Добрата новина за „Изправи се! Мутри вън!“ е лоша за БСП. До последно те разчитаха, че ще имат три мандата. Решението на ЦИК обаче им определя два. Това означава, че проф. Юлия Йоргова остава извън парламента. Тя бе втора в листата, но силният преференциален вот на карнобатлията Тодор Байчев го изпрати на нейно място.

Резултатите са такива благодарение на сложното преразпределение на мандатите на партиите в страната.

Ето и мандатите в областта:

4 – ГЕРБ/СДС, 3 – „Има такъв народ“, 2 - БСП за България, 2 - ДПС, 2 – „Изправи се! Мутри вън“, 1 – „Демократична България“. 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов