Неделя, 04 Юли 2021
    
Бургас

Десетки автобуси с бюлетини още чакат на Морска гара, членове на СИК вече са на предела на силите си

  05.04.2021 11:37  
Десетки автобуси с бюлетини още чакат на Морска гара, членове на СИК вече са на предела на силите си

Михаил КОЛЕВ

 

Десетки автобуси, в които са членове, председатели и секретари на СИК, се намират от рано тази сутрин на Морска гара. Те ще предадат бюлетините от всички избирателни секции в цялата Бургаска област. Обработването протича изключително бавно. Това сподели Галя Иванова, която е била част от изборния процес в секция в Царево.

По нейни думи организацията за този парламентарен вот е много лоша, за разлика от предни избори, на които тя е участвала.

„Такова чудо никога не е било. За 48 часа сме получили само два сандвича и една бутилка вода. Оставени сме да се оправяме сами. На близо няма от къде да си вземем храна. Никой нищо не ни казва като информация, само стоим и чакаме. За нас изборите не приключват в рамките на ден. Започнахме подготовката им в събота, не знаем кога ще дойде краят им“, добави жената.

Тя добаче, че обработването на гласовете в един автобус отнемало около един час. Надява се, че до вечерта на днешния ден тя и колегите й от Царево да успеят да предадат бюлетините, защото някои от тях утре са на работа. В техния автобус са 500 бюлетини, което в сравнение с предишни избори, била добра избирателна активност.

Галя Иванова е категорична, че това са последните избори на които ще участва. Такива били нагласите й на много голяма част от останалите хора от СИК в Бургаско, с които тя е разговаряла.

„Не знам за президентските избори кой ще намерят, за да им свърши тази работа. Трябват си хора за тази дейност, но не виждам кой ще се навие при тези условия. Организацията сега е толкова слаба, че когато тук на място търсиха един от членовете на СИК, се оказа, че той бил в затвора. Сами може да си представите за какво става въпрос“, допълни тя.

В профила си във фейсбук Христо Бардуков от Созопол също алармира за проблема.

Хората там са пред хуманитарна криза, не стига, че по пет пъти заради ковид ситуацията правихме промени в комисиите, сега и това. Не виждам как ще се навият хора за следващи избори, заяви и общинският лидер на БСП -Живко Господинов.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Министър Емил Димитров успокои: Вода ще има за цялото Черноморие за 2 години напред
  05.04.2021 17:04      

Преливащият „Камчия“ се изпуска към язовир „Цонево“, който също е важен.