Вторник, 28 Дек 2021
    
Бургас

Михаил Атанасов: Недопустимо е в Бургас да се състои гей парад

  03.04.2021 17:21  
Михаил Атанасов: Недопустимо е в Бургас да се състои гей парад

Михаил КОЛЕВ

 

Предстоящият гей парад в Бургас продължава да е широко обсъждана тема в социаните мрежи. След като стана ясно, че на 15 май на площад „Тройката“ е плануван първият подобен прайд в морския град, мнозина бургазлии изразиха свеото възмущение от предстоящото събитие.

Организирана бе петиция, изпратена до кмета на община Бургас, в която родители настояват гей парадът да бъде забранен или преместен извън периферията на града.

На пасарелката на „Трапециза“ бе издигнат и транспарант срещу събитието, в което се очаква да се включат поне 250 представители на ЛБГТИ общността.

Освен това започна и организацията за контра парад, на който противници на гей парада ще изразят своето несъгласие с демонстрацията на хомосексуалистите.

Един от хората, които ще се включат в протест против гей парада, е Михаил Атанасов. Според него е недопустимо в Бургас да се състои подобен парад, като основните причини за това негово мнение са няколко.

„Целта на това събитие била да се борят за равни права? Напомням, че по Конституцията на Република България всички граждани сме с равни права и равни пред закона (чл.6)! Няма никакви ограничения на етническа принадлежност, пол, религия, образование, политически убеждения и други. Недопустимо е да се проведе такъв вид демонстрация, която би се оказала и рискова по два начина. Не трябва да забравяме, че ситуацията с коронавируса и това трудно за всички ни време също не е отминало. При положение, че отменяме всички масови събития, участия и концерти, спортни мероприятия и други такива с публика, то защо допускаме такова събитие? Вторият начин, по който ще се окаже рискова тази демонстрация, е позната на всички. Досега е ставала практика навсякъде, където се провеждат такъв тип събития, да последва и организирането на анти гей-парад, което пък ще доведе до създаване на напрежение и евентуално нарушаване на обществения ред. Затова съм и противник на прайдове и такъв вид извратени събития“, казва младият бургазлия.

Основната причина по която ще се включи в контра парада е, че „Бургас прайд“ ще насърчават и пропагандират еднополовите двойки и евентуално и бракове, което пък от свой ред е задълбаване на проблема с демографската криза и раждаемостта в България.

Атанасов сподели и за отмъщение на прословутите Фондация „Астика“ и хора от ЛГБТИ средите, които са го отвратили.

„След сесията на Общинския съвет-Бургас по предложение на моя приятел общински съветник беше намалена субсидията им с 5 000 лв. Парите бяха пренасочени към други инициативи, свързани със здравеопазването. Преди няколко дни градът ни осъмна с разлепени плакати за оставка на въпросния човек. От фондацията не са съгласни с намаляването на отпуснатите пари - нормално. Извращението обаче дойде след това с разлепянето и на некролози на жив и здрав човек, които виждат семейството му, приятелите му и цялата общественост“, добави бургазлията.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов