Събота, 03 Юли 2021
    
Избори 2021

406 души под карантина в областта ще гласуват

  02.04.2021 12:04  
406 души под карантина в областта ще гласуват

За други 22-ма не можаха да се съставят комисии

 

Георги РУСИНОВ

 

428 души под карантина в областта са заявили желание да гласуват от домовете си. Това заяви за „Черноморски фар“ председателят на РИК-Бургас адвокат Елка Стоянова. 22-ма от тях обаче няма да могат да упражнят правото си на глас. По регламент в дадената община трябва да има минимум 10 души, заявили желание за гласуване, за да се образува СИК. Последният срок за регистриране на карантинираните бе 31 март. Попаднали под карантина след това няма да могат да подават заявления за гласуване от домашен адрес.

В общините Камено и Средец само по един гласоподавател под карантина е изявил желание да даде вота си. В Малко Търново са двама, в Приморско и Царево – трима, в Созопол – четирима и Несебър – осем.

Без изненада най-много карантинирани, искащи да гласуват, се намират в община Бургас. 222 души са подали заявления. Между 6 и 8 секции ще ги обслужат. Интересното е, че се намират на 150 адреса, което означава, че на места ще гласуват по няколко карантинирани.

Следващата община с най-много подадени заявления е Руен. Там три комисии ще обиколят адресите на 56 души, които се намират под карантина. Следва Айтос с 48 заявления от карантинирани, за които ще отговарят между 2 и 4 секции. Една комисия ще обиколи адресите на 32-ма карантинирани в община Сунгурларе. В община Карнобат отново една СИК ще отговаря за вота на 26 души. Също една ще е и в община Поморие, където 22-ма са подали заявления.

Както вече съобщихме, във всички ковид-отделения в областта ще има по една секция. Извън тези отделения, в болниците в Айтос, Карнобат и Несебър ще има по една секция, отговарящи за вота на останалите лежащо болни, в Поморие ще са до три. В Бургас секциите в затвора, ареста, домовете за стари хора, болнични заведения са общо 11.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме