Сряда, 30 Юни 2021
    
Средец

Средец иска 2,5 млн лева от държавата за ремонт на проблемно дере

  30.03.2021 16:42  
Средец иска 2,5 млн лева от държавата за ремонт на проблемно дере

Михаил КОЛЕВ

 

Община Средец е изготвила проект на стойност 2,5 млн лева за ремонт на средното дере в града. Ако средствата бъдат отпуснат, с тях ще се монтират стоманобетонни корита в участъка от улиците „Димитър Благоев“ и „Йорданка Николова“. Това заяви кметът инж. Иван Жабов.

„Ще поискаме помощ от държавата, за да се справим с този проблем. Шахтата, в която се събира водата от двете дерета, е запушена и това също създава проблем. Когато дерето се напълни с вода, се повишава и опасността за наводняване на имотите и дворовете на къщите на живеещите в района. А в по-ниската част дори има опасност за хората“, каза още Жабов.

Той допълни, че на въпросното дере не е правен ремонт от 20 години и няма как всичкият боклук, събран там, да бъде премахнат, въпреки че Общината почиства редовно мястото. Невъзможно е да се наложат и санкции, тй като много трудно могат да се видят кои са нарушителите.

Средното дере в Средец за последно създаде неприятности на жителите на града през януари тази година, когато заради проливни дъждове улици бяха наводнени, а водата бе продружена и с боклуци.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме