Вторник, 29 Юни 2021
    
Бизнес

Вицепремиерът Марияна Николова разговаря с Франк Кванте, генерален мениджър на „Фрапорт“

  29.03.2021 17:38  
Вицепремиерът Марияна Николова разговаря с Франк Кванте, генерален мениджър на „Фрапорт“

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Франк Кванте, генерален мениджър на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Двамата обсъдиха ситуацията в сектор туризъм и предстоящия летен сезон.  На срещата присъства и Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД.

Министър Николова поздрави Франк Кванте за акредитацията „Здравословно летище“, която получиха летищата Варна и Бургас от асоциацията ACI. Вярвам, че осигуряването на публичен имидж на страната ни като безопасна дестинация е в наш общ интерес, заяви вицепремиерът. И добави, че Министерството на туризма е в постоянна координация с МВнР, МВР, Министерството на здравеопазването с оглед налаганите мерки, политики и стандарти за безопасност.

По отношение на един от най-важните въпроси, касаещ „зелените паспорти“, вицепремиерът уточни, че в рамките на Европейската комисия България е подкрепила законодателното предложение за създаване на дигитален зелен сертификат за улесняване на безопасното свободно движение на граждани в рамките на ЕС. По думите ѝ по този начин ще се възобнови мобилността и ще се възстанови туристическата екосистема.

Относно облекчаването на визовия режим за туристите от трети страни вицепремиерът каза, че това е въпрос, по който Министерството на туризма съдейства на колегите от МВнР от години. Готови сме да отделим още повече ресурси в тази насока с оглед значимостта на важните ни пазари, поясни тя.

Министър Николова запозна Франк Кванте с условията за влизане в страната и въведените санитарно-хигиенни мерки в курортите. И разясни, че правителството, Министерството на туризма и здравните власти полагат всички необходими усилия за запазване сигурността и здравето на туристите. Следим обстановката непрекъснато и се надяваме в разгара на лятото повече чужденци да имат възможност да посетят страната ни, заключи тя.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Борислав Стефанов-кандидат за депутат от БСП за България: Мечтая младите да се върнат в страната
  31.03.2021 10:55      

С тръгването им за чужбина  губим най-ценното, което притежаваме