Неделя, 27 Юни 2021
    
Бизнес

СДС-Бургас предлага облекчения за бизнеса в Бургас в периода на локдаун

  29.03.2021 10:19  
СДС-Бургас предлага облекчения за бизнеса в Бургас в периода на локдаун

Георги РУСИНОВ

 

Общинските съветници от СДС-Бургас Станимир Апостолов и Георги Митев предлагат облекчения за бизнеса в Бургас в периода на третия локдаун. В докладна записка те посочват, че със заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов от 18.03.2021-ва бяха въведени временни противоепидемични мерки.

„Във връзка с икономическите и социални рискове пред гражданите и бизнеса в Бургас, вследствие на пандемията COVID-19, ние, общинските съветници от СДС, предлагаме Община Бургас, чрез Общински съвет, да продължи доброто партниране с граждани и фирми по отношение на освобождаване от заплащане на дължими такси и наеми за затворени от Министерството на здравеопазването дейности“, пишат двамата общински съветници.

Те искат за периода противоепидемичните мерки да се освободят от заплащане на такса за пазари, тържища, тротоари, площади, улични платна, панаири и терени с друго предназначение по Раздел I, Приложение 3 и цена на услугите за събиране, транспортиране и депониране на битови отпадъци от преместваеми обекти по Приложение №8 лица, в полза на които е издадено разрешение за поставяне на обекти по чл.56 от ЗУТ, както и собствениците на обекти по отм. чл. 120, ал. 4 от ППЗТСУ (Приложение №7 от Наредбата за администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Бургас), които са затворени заради заповедта на здравния министър.

Общинските съветници предлагат да се освободят от заплащане на наемни цени търговци и сдружения с нестопанска цел, осъществяващи дейност в обществена полза – наематели на обекти, собственост на Община Бургас и общинските еднолични търговски дружества за времето, в което са затворени.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ