Четвъртък, 24 Юни 2021
    
Бургас

Министър Ангелов: Бургас ще се справи, ще издържи на третата вълна (ОБНОВЕНА)

  24.03.2021 17:50  
Министър Ангелов: Бургас ще се справи, ще издържи на третата вълна (ОБНОВЕНА)

Георги РУСИНОВ

 

Бургас ще се справи, ще издържи на третата вълна, заяви днес в морския град здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов. Той пристигна заради напрегнатата обстановка в област Бургас покрай нарастващите случаи на заболели от COVID-19. Това от своя страна наложи и приемането на допълнителни мерки в областта. Ангелов поясни, че към момента Бургас е една от най-засегнатите области и това налага въвеждането на допълнителните мерки като вечерен час за непълнолетните и задължителното носене на маски и на открито.

„Разкриваме още над 100 легла за лечение на коронавирус. Ще бъдат изпратени допълнителни количества ремдесевир, ще бъдат пренасочени допълнителни количества ваксини. Поръчали сме и допълнителни количества от лекарството. Нямаме притеснения за нуждите на област Бургас. В готовност сме да изпратим и колеги от други РЗИ, както и такива от лечебни заведения в страната, ако има нужда. Има достатъчен брой свободни легла, спешна помощ се справя добре. Мерките влизат днес от 18 часа, контролът ще бъде завишен. Основното нещо, което разчитаме, е на доверието на всеки един човек. Така, че още веднъж го повтарям – Бургас ще се справи!“, каза още той.

Министърът добави, че през последните седмици в Бургас се е забелязвало събиране на деца на малко по-големи групи и най-вероятно това е една от причините за разпространяването на заразата.

Проф. Ангелов увери, че за по-малките болници в областта, където има липса на кислород, ще бъдат компенсирани от УМБАЛ Бургас и големите частни здравни заведения.

Здравният министър потвърди, че и ваксинирани хора могат да се заразят с вируса, както и да бъдат преносители, но ще  го изкарат  по-леко. Той благодари на всички, които са повярвали във ваксината и в науката, както и на онези, които стриктно спазват мерките. 

Днес е излязло проучване, което показва, че над 63% от българите имат желание да се ваксинират и това е добра новина, увери министър Ангелов.

"Много е трудно, но ще се справим. Гледаме ден за ден, ще полагаме ежеминутни усилия, за да дадат мерките резултат", каза той, попитан дали е възможно локдаунът в страната да продължи повече от наложените засега 10 дни.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ