Четвъртък, 24 Юни 2021
    
Бизнес

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура в Бургас

  24.03.2021 17:45  
Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура в Бургас

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). От бюджета на Министерството на икономиката на Община Бургас ще се предоставят средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: Нова улица с дължина 500 м. в Промишлена зона „Север",  Бургас.

Изграждането на нова улица ще подобри значително транспортното обслужване на зоната, тъй като ще осигури директен вход/изход от и към главен път I-6 София-Бургас. По този начин ще се стимулират инвестициите в този участък, като същевременно с това се облекчи трафика, който влиза през входното кръгово кръстовище на града и което е основната връзка на транзитния трафик с Южното Черноморие и с турската граница. Изграждането на инфраструктурата ще повиши качеството на транспортните комуникации, ще подобри транспортното обслужване, ще доведе до благоприятни условия за развитие на бизнеса. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Бургас.      

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Изграждане на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък",  Бургас на „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Жечо Станков за каузите в Бургаска област: Разширяваме санирането, правим улиците по-светли
  23.03.2021 15:34      

„Много е важно да чуваме от какво имат нужда хората“, заяви кандидат-депутатът от ГЕРБ