Понеделник, 21 Юни 2021
    
Бизнес

Среща на инициативната група за възобновяване на климатолечението в Странджа

  22.03.2021 16:43  
Среща на инициативната група за възобновяване на климатолечението в Странджа

В Приморско се състоя работна среща на инициативната група, която постави основите за възобновяване на идеята за климатолечението в Странджа.

Представители на "Рафаел-Инфо, Култура и Туризъм" - Валентин Атанасов, Злати Ковачева, Соня Енилова, председател на Бургаска Регионална Туристическа Асоциация, Туристическа камара Приморско - Красимир Андонов, Тонка Вълчева, Марина Кръстева и Сдружение Зелена Странджа – Владимир Димитров,  са набелязали основните цели, приоритети и начини за реализиране на един цялостен туристически продукт, свързан с постковид лечението. Това съобщава в информация, разпространена в социалната мрежа Ваня Андонова.

„Нашите амбиции са да утвърдим Странджа на национално и международно ниво в предлагането на програми за цялостно възстановяване на здравето на лица прекарали Ковид 19, в комбинация с почивка на море и планина, както и предлагането на допълнителни възможности с които да покажем на нашите туристи, Странджа освен като място за лечение, но и богато й културно-историческо минало.

Ресорните министерства подкрепиха нашите идеи. Предстоят редица срещи с регионалните институции, с които по ефективен начин да взаимодействаме в тази посока“, се казва в съобщението.

Като отговор на настоящата ситуация, от бранша се стремят чрез нови възможности да подпомогнат икономическото развитие на района, защото според тях туризмът е от стратегическо значение. Той е основен поминък на всички местни общности по Южното Черноморско крайбрежие.

„Нашата роля като неправителствени организации е да водим политики, които да гарантират устойчивото развитие на всеки субект, свързан с туризма, неговото предлагане и реализиране“, подчертават още представителите на различни сектори от туризма.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Айтос Бизнес Мнения
Георги Янев, хотелски комплекс в Съдиево: Липсва комуникация между бранша и Министерството
  21.03.2021 15:27      

Георги РУСИНОВ Айтозлията Георги Янев е собственик на хотелски комплекс „Звезда&ldq