Петък, 18 Юни 2021
    
Средец

Решиха проблем на земеделци и животновъди в Средецко

  20.03.2021 12:35  
Решиха проблем на земеделци и животновъди в Средецко

Михаил КОЛЕВ

 

Община Средец реши проблем, с който постоянно се сблъскваха местните животновъди и земеделци. Общинският съвет прие предложението на кмета инж. Иван Жабов всички извънгабаритни автомобили и техники, които се движат по общинската пътна мрежа, да заплащат такса за пропуск, с който да могат да пренасят товар, без да са в нарушение.

Сериозна пречка за бизнесмените от региона в този бранш е Законът за автомобилните превози. Той забранява придвижването на тежкотоварни автомобили и техника, тежащи над 10 тона. Някои от превозните средства, извършващи тази услуга, тежат толкова, дори без да возят продукция и по презумпция са в нарушение. Това, от своя страна, досега ги принуждаваше да плащат постоянно глоби на АПИ, за да могат да работят нормално. След приетата докладна недоволството сред засегнатите е туширано. Промяната ще влезе в сила от 1 април 2021-ва.

Гласност на проблема бе дадена през ноември миналата година от фермера Жеко Николов, който има голяма кравеферма в село Богданово и бе един от най-потърпевшите.

„По принцип никой от бранша не иска да плаща допълнително, след като сме си заплатили винетки, но към момента това е предложеният вариант, надявам се, че той ще реши проблема, защото ние на практика трябва да спрем да работим“, каза тогава той.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с