Неделя, 20 Юни 2021
    
Общество

„Бодри“ участва в румънско учение

  19.03.2021 09:39  
„Бодри“ участва в румънско учение

Корвета „Бодри“ от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране Варна за участие в учението с международно участие на ВМС на Република Румъния “SEA SHIELD”. Учението ще се проведе в периода 18-ти - 29-ти март в териториалните води и изключителната икономическа зона на Република Румъния.

Участието на „Бодри“ в учението ще допринесе за подобряване на морската сигурност и колективната отбрана в региона и ще повиши нивото на подготовка на екипажа и оперативната съвместимост в многонационална среда. По време на учението българският кораб ще участва в сериали по противодействие на въздушен, надводен и подводен противник, борба с минната опасност, както и в операции по контрол на корабоплаването.

В учението освен корвета „Бодри“ участват бойни и спомагателни кораби от ВМС на Румъния, два самолета от морските патрулни авиации на САЩ и Турция, кораб от ВМС на Гърция, хеликоптер и бойни самолети от военновъздушните сили на Румъния и Испания, артилерийска батарея от Полша, подразделения от Сухопътни войски на Румъния и Втората постоянна корабна група на НАТО (SNMG-2) с кораби от ВМС на Испания, Румъния, Турция и България (фрегата „Смели“).

В началото и края на учението българският кораб ще посети пристанище Констанца в Румъния, след което на 29 март ще се завърне в Пункт за базиране Варна.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Айтос Бизнес Мнения
Георги Янев, хотелски комплекс в Съдиево: Липсва комуникация между бранша и Министерството
  21.03.2021 15:27      

Георги РУСИНОВ Айтозлията Георги Янев е собственик на хотелски комплекс „Звезда&ldq