Петък, 18 Юни 2021
    

Треньорът на волейболния „Нефтохимик“ към конспираторите: COVID-19 не е шега работа

  16.03.2021 17:42  
Треньорът на волейболния „Нефтохимик“ към конспираторите: COVID-19 не е шега работа

Михаил КОЛЕВ

 

Измина малко повече от една година, откакто коронавирусът стана незменна част от нашето всекидневие. И докато някои все още не са се сблъсквали пряко с вируса, то други са го преболедували на два пъти. Сред малцината сънародници, попадащи в тази статистика, е треньорът на волейболния „Нефтохимик 2010“ и националния ни отбор Николай Желязков.

През юни миналата година, когато е на лагер с националите, при рутинно правене на тестове на целия ни състав, резултатът на Желязков показва, че той има антитела и вече е изкарал COVID-19. Самият наставник смята, че най-вероятно се е сблъскал с болестта през януари 2020. Тогава в продължение на месец е имал тежка кашлица и главоболие.

И ако първия път софиянецът впоследствие разбира, че е бил положителен на вируса, то през ноември Николай Желязков вече напълно ясно усеща какво е да си болен от COVID-19. Новината, че отново е заразен, му съобщава изпълнителният директор на „Нефтохимик 2010“ Огнян Томов, след излизането на резултатите от поредните тестове, които отборът на бургазлии е направил.

„Мислех, че се шегува, бях шокиран. Веднага се прибрах вкъщи и започнах лечение. Усещането е много по-различно от всички грипове, които съм изкарал досега. Не бях много зле, но и не мога кажа, че го изкарах леко. Молех се положението да не се влоши. Чувството беше, че във всеки един момент ще се разболееш тежко и ще те събори. Бях със страшно главоболие и жестока отпадналост. Искам да кажа на онези, които са с конспиративни теории по този въпрос, че това въобще не е шега работа“, добавя треньорът.

Лечението му преминава в домашни условия, като е пиел имуностимуланти и антибиотик. В рамките на осем дни той е носител на вируса, след което оздравява напълно. Като човек, който е изкарал два пъти COVID-19, Николай Желязков е категоричен, че ще се ваксинира.

„С удоволствие ще се ваксинирам. Не знам доколко време ще имам още антитела. Не се притеснявам от странични реакции, нито пък вярвам в някакви конспиративни теории. Милиони хора по света вече се ваксинираха. Трябва да вземем за пример една от най-развитите в здравеопазването в света страни – Израел. Всички виждаме, че там протича масова ваксинация. Едва ли биха започнали подобно нещо, рискувайки здравето на своите граждани“.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с