Неделя, 13 Юни 2021
    
Любопитно

Рибата изби край село Зидарово, кълвяло дори и на асфалта (СНИМКИ)

  15.03.2021 16:58  
Рибата изби край село Зидарово, кълвяло дори и на асфалта (СНИМКИ)

Михаил КОЛЕВ

 

Река Факийска край село Зидарово е топмястото сред рибарите от региона през последните седмици. В социалните мрежи постоянно се дава информация и се качват снимки за успешен улов от въпросния водоем, намиращ се в началото на созополското село. Основно кълвяло таранка, в големи количества и добри размери.

Заради наплива на рибари и постоянните въпроси „Има ли риба на Зидарово“ селото се превърна в нарицателно сред любителите на въдицата в Бургас и околността. Някои от тях информират, че дори и пристигнали рано сутрин на реката, трудно си намирали място, където да се позиционират.

„Даже и по дърветата имаше покатерени, кракът ми повече няма да стъпи там“, не крие разочарованието си един от рибарите.

„Да, доста хора се събират, но така е на местата, където е рибата. Важното е като си тръгваме, да си прибираме отпадъците, да не се сърдим на по-ранобудните и на колегите с по-добра слука“, отвърна друг.

А рибата била толкова много, че дори и на асфалта да се хвърли въдица, щяло да се хване все нещо, коментира зевзек. Негов колега допълва, че който не е отишъл – той не е напълнил кофата с улов.

Съвсем естествено, почти всеки е заснел уловената риба като доказателство, защото както гласи популярната приказка: „Най-много се лъже по време на риболов и преди избори“.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с