Петък, 18 Юни 2021
    
Бизнес

Богатите румънци искат да почиват в Дюни

  15.03.2021 16:32  
Богатите румънци искат да почиват в Дюни

България е изключителен хит за лято 2021 в Румъния. Това показват резултатите на участвалите 40 компании в онлайн туристическата борса TTR в Букурещ.

Румънците искат да идват и чакат да видят при какви условия ще отворим границите, заяви за TravelNews Галин Георгиев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и управител на туроператора „Солвекс“.

Търсенето е за почивки по цялото Българско Черноморие, като започва още от великденските и майски празници. Според него единствено PCR тестовете са пречка и оскъпяват пътуванията. Румънците обичат да ходят още в Банско и вече в Пампорово, подчерта Георгиев. Той се надява да започнат да посещават и СПА курортите ни.

Интересът към България е изключително голям, защото сме близка дестинация, коментира Станимир Йосифов, представител на „Алма холидейз“. Най-търсени са Албена, Златни пясъци, Св. Константин и Елена и по-малко Слънчев бряг. Богатите румънци искат да ходят в Дюни, където цените са по-високи и имат спокойствието на затворения комплекс, и перфектно качество на обслужване, обясни Йосифов.

Румъния е най-големият пазар за българския туризъм и заема първо място по чуждестранни туристи. От нея са дошли над 1.2 млн. гости през 2019 г., преди пандемията и тогава се реализира спад от 6.5% спрямо предходната година, показват данните на Министерството на туризма. През миналото лято, повечето хотелиери по морето разчитаха именно на българските и румънските туристи. 60% от резервациите, които имаме до момента са от румънски граждани.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с