Вторник, 15 Юни 2021
    
Бизнес Избори 2021

Бойчев: В подкрепа на туризма продължава чартърната програма от 35 евро за седалка

  15.03.2021 15:32  
Бойчев: В подкрепа на туризма продължава чартърната програма от 35 евро за седалка
Димитър Бойчев / в средата/ смята, че рестартът на туристическата индустрия минава през задължителното възстановяване на обемите на работа на гражданското въздухоплаване

Държавната чартърна програма от 35 евро за седалка, която има за цел да подпомага организирания туризъм продължава и през тази година. Това съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев и член на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно събрание.

„През изминалата година по тази програма бяха отпуснати 30 млн. лв. В Бюджет 2021 гласуваната вече сума е 40 млн. лв. Транспортният и туристическият сектор понесоха най-тежките щети от Ковид пандемията. Те продължават да са най-пострадалите отрасли. Рестартът на туристическата индустрия минава през задължителното възстановяване на обемите на работа на гражданското въздухоплаване”, коментира Димитър Бойчев. Това е и причината чартърната програма да продължи да работи, при това с увеличен бюждет.

„Към момента заявените за летния сезон полети от и до Летище Бургас са със сериозен потенциал. Очакват се първите туристи от държави, които за първи път ще имат директна връзка с Бургас”, коментира още Бойчев.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Жените в политиката: Проф. Юлия Йоргова-Интелигентните хора могат да работят успешно в екип без да се делят по пол
  14.03.2021 14:01      

Проф. Юлия Йоргова-Форд е три мандата общински съветник преди години, сега  тя с